top of page
Image by Axel Brunst

Sportglasögon

Sportglasögon är ett viktigt skydd för dig som ofta är ute i naturen och sportar!

Man som spelar golf
Image by Viktor Bystrov

Vilken färg passar min aktivitet?

Orangea glas:
Orange är en utmärkt allroundfärg som fungerar i de allra flesta ljusförhållandena. Färgen hjälper vid dimma, tar bort blått ljus och förstärker kontraster. Det är dessutom en perfekt färg när du kör mountainbike, åker skidor eller vid lerduveskytte när du skjuter mot orangea måltavlor.

 

Röda glas:
Röda glas passar perfekt vid skiftande väder med växlande ljusförhållanden eftersom rött glas ger riktigt bra kontrast.

Gröna glas:

Ett grönt glasögonglas passar bra i miljöer med mycket grönt ljus, till exempel i skogen eller på golfbanan. Den gröna färgen har en kontrasthöjande effekt vilket gör att konturer framträder tydligare.

Grå glas:

Den gråa färgen begränsar solens ”förblindande” effekt och lägger ett grått filter över färgseendet. Grå glas lämpar sig därför i ljusa miljöer som på stranden eller i fjällen där ljuset både är starkt och reflekterande.

Bruna glas:
Ett brunfärgat glas reducerar bländande ljus och förstärker kontraster utan att upplevas som för extrem. De ger en mjukare färgskala och fungerar som en ”allround färg”, med andra ord fungerar ett brunfärgat glas bra i många olika situationer och ljus.

Sunread

Sunreads vision är att underlätta för dig som gärna kombinerar sportglasögon och läsglasögon i ett. Det ger dig friheten att slippa byta till läsglasögon och möjligheten att välja ett solskydd till ögonen för olika aktiviteter utomhus.

Att kunna läsa en liten text, slippa kisa med ögonen, att ögonen inte tåras av vinddrag samt en behaglig känsla under längre tid när man är aktiv ökar vår personliga livskvalitet.

Även ett fysiskt skydd mot slag och partiklar i hög fart är viktigt på både arbetet och fritiden.

sunread ny.png
bottom of page