top of page
kvalitetsglas.jpg

Kvalitetsglas

När man talar om kvalitet på glas så handlar det om så mycket mer än själva glaset. I egenskap av fristående optiker är vi inte bundna till någon specifik glasleverantör.

Vi har därför möjlighet att fritt välja bland olika typer, kvalitéer och sorter som passar just dina behov. Nedan kan du läsa mer om vanliga typer av glas.

Hilux Nulux Hoya.png

Enkelslipade glas

Enkelslipade eller enstyrkeglas har en och samma styrka över hela glaset och korrigerar de flesta typer av synfel. Detta är den vanligaste varianten för att korrigera synfel på nära håll alternativt på avstånd.  

Progressiva glas

En smidig lösning vid synfel på flera avstånd är tillpassning av progressiva glas. Ett progressivt glas gör att du enbart behöver ett par glasögon,  men kan se utmärkt på både nära, mellan och avstånd. 

Hoyalux iD MySelf

Senaste generationens progressiva glas anpassad för vår digitala livsstil. Ett skräddarsytt progressivt glas för synskärpa på alla avstånd.

Fördelar:

 • Exceptionellt klart seende på alla avstånd.

 • Ojämförligt breda, klara synfält på alla avstånd.

 • Optimerat synfält på mellanavstånd för bekväm användning av digitala enheter.

 •  Stabil syn med minskad gungeffekt.

 • Snabb och enkel tillvänjningsperiod.

prog glas hoya.png
prog glas hoya.png
Enroute glas hoya.png
Enroute glas hoya.png

Glas för bilkörning

För dig som tillbringar mycket tid bakom ratten kan enkelslipade eller progressiva EnRoute Pro-glas för bilkörning ger det visuella stöd du behöver. Med hjälp av bländningsfilter minskar bländningen märkbart genom att minska det synliga högenergiljuset från LED- och Xenon-strålkastare i mötande trafik, gatubelysning och utrustning i bilen. Det minimerar också distraherande reflektioner avsevärt samtidigt som kontrasten och ljusstyrkan förbättras under dåliga ljusförhållanden.

Avlastningsglas

Ett glas utvecklat för att motverka digital ögonstress.. SYNC III-glas ger ett bra avståndsseende för vardagsbruk och en ”boostzon” i nederkanten som är perfekt anpassad för dina synbehov på nära håll. Fokuszonen ökar glasstyrkan något för att stödja och hjälpa ögonmusklerna att slappna av, så att ögonen lättare kan fokusera. På så sätt blir ögonen mindre trötta och synkomforten ökar vid aktiviteter på nära håll i en digital värld. 

SYNC III hoya.png
SYNC III hoya.png
fotokromatiska glas sensity 2 hoya.png
fotokromatiska glas sensity 2 hoya.png
fotokromatiska glas sensity 2 hoya.png

Färgskiftande glas

Om du vill slippa byta solglasögon i takt med ljusets växlingar kan färgskiftande glas vara ett bra alternativ. Oavsett vilken ljussituation du befinner dig, anpassar sig färgen efter rådande ljusförhållanden. Inomhus fungerar dina glasögon precis som vanligt och är helt klara,  när du går utomhus så mörknar glasen utefter mängden solljus. Välj den färg på glaset som passar dig bäst!

Bekvämlighet – oavsett klimat, årstid eller livsstil.

Ytbehandling

Kvalitetsglas har en ytbehandling som skyddar mot UV-strålning, eliminerar reflexer, skyddar mot repor, är damm- och smutsavvisande och väldigt lättputsade.

Några fördelar med ytbehandling:

 • Mer avslappnad syn

 • Mindre bländningseffekt från reflekterat ljus

 • Bättre synkomfort vid mörkerkörning

 • Bättre komfort vid läsning

 • Mindre ansträngning för ögonen vid arbete med digitala skärmar

 • Bättre repskydd

putsa glas med beh hoya(1).png
bottom of page