top of page
eyewear store_edited_edited_edited(1).jpg

Solglasögon

Ett par solglasögon blir lätt din käraste ägodel. I rätt utförande kan de till och med bli svåra att skilja sig ifrån efter solnedgången.

Image by vitoandwilly

Sollösningar för alla behov

Från ljusanpassade, polariserande och tonade glas till spegelbeläggningar och solglasögon i trendiga stilar. Välkommen in och hitta din nästa favorit!

Håll dig på den säkra sidan

Visste du att molnen släpper igenom cirka 50 procent av solens skadliga UV-strålar? Att vit sand reflekterar cirka 25 procent av ljuset och snö hela 85 procent? Numera är de flesta medvetna om hur farlig UV-strålningen är. Men att det även gäller ögonen är det inte lika många som tänker på.

När vi tittar genom våra solglasögon vidgas pupillerna. Om solglasögonen inte är behandlade med ett UV-skydd innebär det att ögonen exponerar mer av den skadliga UV-strålningen än i normala ljusförhållanden. Det kan leda till ögonskador som grå starr och förändringar i gula fläcken.

 

Använd därför bara solglasögon med 100 procent UV-skydd. På så sätt ökar du dina chanser att få glädje av dina ögon i många år framöver.

Image by Harry Quan

Solglasögon med din styrka

Färgstarka sommardagar kräver glas med färg. Med rätt korrektion kan du uppnå en fantastisk synkomfort. Solglas kan slipas till nästan vilken styrka du vill.

Hur mörka solglas du bör ha, kan låta lika enkelt som självklart - ju starkare ljus, desto mörkare glas. Men det beror också på hur ljuskänsliga dina ögon är. 

tjej som solar solglö_edited(1).jpg

Polariserande solglasögon

Ljus färdas i många riktningar, men när det reflekteras från blanka ytor som blöta vägar, bilar, fönster, snö eller vatten blir det polariserat.

Detta ökar ljusintensiteten, vilket orsakar obehaglig bländning och minskar synligheten.

 

Polariserande glas filtrerar ljuset på ett sådant sätt att bländande reflektioner elimineras och är rätt skydd mot solen oavsett tid och plats.

 

Minskad bländning och förbättrad kontrast ger överlägsen visuell prestanda, komfort och skydd.

bottom of page