top of page
Kontaktlinser

Kontaktlinser

Är du ung, gammal, allergiker, närsynt, översynt, ålderssynt, astigmatiker, har torra ögon eller lite av varje? Då kan vi bara gratulera. Idag finns linser för nästintill alla synbehov.

kl1(1).jpg

Vill du prova linser?

Närsynthet
Översynthet
Astigmatism

Är du närsynt korrigeras det med minuslinser. Linser är mer praktiskt vid exempelvis sport.

Är du mycket närsynt kan linser vara nästintill ett måste. För även om starka minusglas ger en skarp bild så förminskas bilden av det du ser, vilket kontaktlinser inte gör.

För dig som är översynt (långsynt) är det kontaktlinser med plusstyrkor som gäller. Med linserna får du ett mer naturligt seende och bredare synfält. Dessutom är linser oberoende av vädret, vilket underlättar för dig som störs av vattendroppar och imma på glasögonen.

Nu kan så gott som alla med astigmatism korrigeras med kontaktlinser. Linserna kallas för toriska. De är oftast lite tyngre i nederdelen, så att de inte
kan snurra runt. Om du dessutom är när- eller översynt har du
dubbelt att vinna. Synen blir oftast lika bra som med glasögon.

Välj linser

Linser erbjuder ett obegränsat synfält och kan i vissa fall korrigera synen bättre än glasögon. Lever du dessutom ett aktivt liv är linser ett självklart val.

Endagslinser

Bryt förpackningen, sätt in linserna, njut av en glasklar skärpa och kasta dem vid dagens slut! Endagslinser är perfekt för dig som alltid vill ha ett par fräscha linser och glömma allt vad skötsel innebär. Råkar du tappa en lins är det bara att sätta in en ny – helt oslagbart för dig som är aktiv, sportar eller reser.

14-Dagars & Månadslinser

De här linserna använder du i två eller fyra veckor innan du kastar dem. Linserna kräver god hygien och skötsel för att inte riskera komplikationer i ögonen. Sätt in dem på morgonen och ta ut dem vid sänggående.

Dygnet-runt-linser

Är väckarklockan det första du inte kan se på morgonen? Med dygnet-runt-linser ser du den direkt! Efter att du satt i linserna behöver du normalt inte ägna dem en tanke förrän efter 3-4 veckor eller enligt optikerns rekommendation. Vid tidens slut slänger du dem bara och sätter in ett nytt par. Så bekvämt att du lätt glömmer bort att du har linser!

acuvue oasys(1).png
ultra one day B&L(3).jpg
biofinity energys(1).png
bottom of page