top of page
getfile.jpg

Barnglasögon

Att barnen tycker om sina glasögon är av yttersta vikt för oss. Det har vi tagit fasta på genom att inneha ett brett sortiment av populära barnglasögon med olika stilar och färger. Alla våra barnglasögon har dessutom glas med repskydd och kan även fås med ytterligare typer av ytbehandlingar för bästa komfort.

Glasögonbidrag?

Barn mellan 0-8 år

Synundersökning på barn 0-8 år görs av en ögonläkare eller ortoptist. Efter att ha erhållit ett recept från ögonsjukvården kan du komma in till oss med ditt barn för att prova ut glasögon. Bidraget för glasögon till barn 0-8 år uppgår till 800 kronor.

Barn och unga mellan 8-19 år

Är du mellan 8-19 år kan du få bidrag om 800 kronor för synkorrigerande glasögon eller kontaktlinser. För att nyttja bidraget behöver du vända dig till oss och först utföra en synundersökning. Visar synundersökningen på en synnedsättning som kan korrigeras med glasögon eller kontaktlinser kan bidraget nyttjas som direkt dras av när du betalar i butiken. Kostar glasögonen eller kontaktlinserna mindre än 800 kronor är bidraget lika stort som kostnaden och om kostnaden överstiger 800 kr betalar du överstigande belopp själv. Du har rätt till bidraget en gång om året, räknat från den dag du köpt glasögon eller kontaktlinser. Det förutsätter dock att din syn förändrats. Du får inte ett nytt bidrag om din syn inte förändrats efter ett år.  

Du får inte bidrag för glasögon eller kontaktlinser som har skadats eller förlorats, där kan exempelvis hemförsäkringen träda in och ersätta kostnaden mot en självrisk. Du kan inte heller utnyttja bidraget för kontroll och rengöring av kontaktlinser eller inköp av rengöringsvätskor.  

spaltlampa(1).jpg

Glasögon eller kontaktlinser?

Vi erbjuder ett brett sortiment av glasögon och kontaktlinser anpassade efter barnets unga ålder. 

 

Glasögon kan bli dyrt. Vi har därför skapat ett paketpris där du får ett komplett par glasögon för 800 kronor. Skulle du önska tillägga något utöver det som ingår i paketpriset betalar du det överstigande beloppet själv.

Vad gäller kontaktlinser kan priset variera berodende på synfel och vilken linstyp du vill ha. Hör av dig till oss så berättar vi mer!

Huvudvärk och trötthet?

Om ditt barn har återkommande huvudvärk och trötthet så kan det vara ett tecken på begynnande närsynthet. Närsyntheten bland barn ökar nämligen drastiskt just nu på grund av alldeles för mycket skärmtid. Som tur är finns det effektiva metoder som bromsar utvecklingen. Börja med att boka in en synundersökning hos oss så får du samtidigt prata med en legitimerad optiker, som ger dig råd för just ditt barns behov och fortsatta synutveckling.

Välkommen till en fri optiker!

barn svårt att fokusera synologen.jpg
bottom of page